Prikkel

H65 heeft zich na enkele pittige nederlagen enigszins hersteld. Tegen de nr2 Westfriezen werd een punt binnen gehaald. Vooral de 0 heeft veel waarde. H65 had weer even een prikkel nodig om te laten zien waartoe het in staat is. Aan de eerste voorwaarden in het voetbal, strijd en mentaliteit, werd voldaan. Van hieruit kunnen we weer eens een stapje verder kijken.

Onfortuinlijk

Vooraf waren er heel wat onderlinge praatjes, beiden teams kennen elkaar natuurlijk door en door. Maar vanaf het eerste fluitsignaal wordt dat natuurlijk van tafel geschoven en gaat het om de winst. De bezoekers waren zich daar het beste van doordrongen. Binnen 10 seconden ontstond er al een hachelijke situatie voor de neus van Sebastiaan Redeker, maar de bal ging voor het doel langs. Ook in de daarop volgende twintig minuten had H65 moeite om WF onder controle te krijgen. Een levensgrote kans voor Niels Korrel deed de wedstrijd wat kantelen. In de eerste de beste uitbraak van H65 mocht Niels met links afwerken, maar de bal kwam onfortuinlijk op de paal. WF leek hier wat van te schrikken en was meer beducht op de tegenaanval. Hierdoor kon H65 ook in balbezit meer van zich doen gelden, maar dit bleek vandaag wat slordig. Maar hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe beter H65 de organisatie voor elkaar had. WF kon dan ook niet echt gevaarlijk meer worden. Ook H65 kon alleen een paar speldenprikjes uitdelen, zodat de rust met 0-0 werd bereikt.

Meer in balans

In de tweede helft voltrok zich een zelfde spelbeeld als de eerste. WF dat wat meer balbezit had en H65 dat geduldig en gedisciplineerd opereerde. Direct na rust was er bijna dat moment waar H65 op speculeerde. Over rechts werd de achterlijn gehaald door Lars Bakker. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal voor de voeten van de sterk spelende Makram Shastawy. Helaas kon hij de bal net niet goed raken, waardoor deze open kans over het doel ging. Vrij snel hier achteraan kreeg ook Westfriezen zijn beste kans. Een steekbal sneed door de verdediging van H65, maar de inzet alleen voor Sebas ging in het zijnet. In het verdere verloop was de wedstrijd iets meer in balans. Met Daiwy voor Niels werd er verfrissing ingebracht en dit bracht weer wat gif in de wedstrijd. H65 was dan ook wel wat meer dreigend. Het was echter wel wachten tot de laatste minuut voor een grote kans. Lars leek alleen op de keeper af te gaan, maar kon net niet genoeg bij de bal komen om af te ronden. Ook de rebound smoorde in een woud van benen.

Zodoende bleef er een Frits van Turenhoutje op de borden staan. Voor H65 een goed resultaat na de zeperds van afgelopen weken. We zullen dan ook deze week met goede moed richting de volgende horde gaan, te weten VVW uit.

Hauwert’65 – Westfriezen 0 – 0

Toeschouwers: 254

Opstelling H65: Sabastiaan Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Wit, Jeroen Houtsma, Aris Ruijter, Shetiel Dekker, Stefan van Diepen, Lars Bakker ©, Makram Shastawy, Leon Wit (44. Jeroen Janssen), Niels Korrel (61. Daiwy Chiocarelli)