Beppie Bakhuys

H65 heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. VVS uit Spanbroek was het slachtoffer van de Hauwerter dadendrang. Sleutelwoord was vandaag de echte wil om te winnen, welke duidelijk meer aanwezig was bij de thuisploeg. En je ziet wat vertrouwen met een ploeg doet, er werd namelijk zeer behoorlijk gevoetbald op een zware grasmat. Jeroen Houtsma en Makram Shastawy waren de doelpuntenmakers in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Afgemeten voorzet

Zo vroeg in het seizoen kan H65 nu al spreken over een cruciale wedstrijd. VVS stond immers een plek boven H65 op de ranglijst met drie punten meer. De gehele week was doen ook naar deze wedstrijd toegeleefd. En waar H65 het de afgelopen weken in de beginfase nog weleens liet liggen, was hier vandaag absoluut geen sprake van. Met Aris Ruijter en Jeroen ‘Jopie’ Wit van achteruit als aanjagers, beet H65 zich in partij vast. Duels werden aangegaan en ook veelal gewonnen. Aan de rechterkant was de Shastawy- trein in ere hersteld en dat wierp in balbezit zijn vruchten af. De ruimte werd door Shady en Makram goed benut en het meeste gevaar kwam ook van die kant. Zo ook bij de 1-0 in de veertiende minuut. Via een combinatie kwam Shady vrij en leverde een perfecte en afgemeten voorzet af bij de tweede paal. Aldaar stond good old Jeroen Houtsma om a la Beppie Bakhuys binnen te koppen in de verre hoek. H65 op voorsprong en de tegenstander kon daar in het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Robin Blaak verving vandaag weer Sebastiaan Redeker en hoefde zich net bovenmatig in te spannen. Aan de andere kant was H65 nog twee keer dichtbij verdubbeling. Eerst joeg Stefan van Diepen vanuit een corner de bal net over het doel en vlak voor rust had Makram bijna succes met een gekruld schot met links. Gedragen door de wind spatte deze uiteen op de lat.

Trouwe publiek op de banken voor Makram

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet heel veel. VVS was niet bij machte om veel uit te richten en H65 was de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt. Het duurde even voor het weer gevaarlijk werd. Een minuut of 25 voor tijd meldde de thuisploeg zich weer nadrukkelijk voor het vijandelijke doel, wat uiteindelijk ook tot 2-0 leidde. Eerst was er een ware scrimmage voor de goal, maar H65 kreeg de bal van dichtbij nog niet binnen. Daarna vrije schietkansen voor Stefan, Sander Laan en Makram. Deze troffen nog geen doel. Makram was vervolgens wel de architect en afmaker van de 2-0. Hij stuurde Sander met een puntgave pass op rechts diep. Zijn voorzet was ook weer strak en afgemeten en de door gelopen Makram volleerde het leer stijlvol in de verre hoek tegen de touwen. Een plaatje en H65 kreeg daarmee het trouwe publiek op de banken. Er stonden nog 16 minuten op de klok, vanaf dat moment ging VVS va banque spelen en zou je natuurlijk hachelijke situaties verwachten voor het doel van H65. Niets was echter minder waar, met een uitblinkende Aris Ruijter werd vrijwel alles onschadelijk gemaakt. Slechts een keer viel de bal goed voor VVS en prompt werd de 2-1 binnen gekopt. Tussendoor had H65 echter legio countermogelijkheden, maar verzuimde om de beslissende treffer te maken. Maar behoudens twee corners kwam VVS nooit echt dichtbij de gelijkmaker en ging de winst terecht naar H65.

Heerlijk natuurlijk om na zes wedstrijden zonder zege weer eens tres puntos bij te schrijven. Dit geeft vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Als eerste reizen we komende zondag af naar Bovenkarspel om daar de strijd aan te gaan met KGB. Komt allen om H65 te steunen!

Hauwert’65 – VVS’46 2 -1