Goalies in de hoofdrol

H65 heeft in een zeer aantrekkelijk duel de punten moeten delen in Bovenkarspel tegen KGB, 1-1. Aantrekkelijk, omdat er voor beiden doelen heel veel gebeurde en dit verklaart ook meteen dat de twee beste van het veld zich tussen de palen bevonden. Zowel Robin Blaak als de keeper van KGB hadden een aantal zeer goede reddingen, waardoor er slechts twee keer werd gescoord. H65 was de eerste helft de beter, KGB de tweede. Gezien het hele duel dus een terechte uitslag.

Stijlvolle save

Voor H65 was het zaak om het goede optreden van de week ervoor door te trekken. De tegenstander daarvoor was een lastige. KGB heeft een hele goede serie neer gezet en is daardoor in een bepaalde flow. In het eerste bedrijf was hier echter nog niet veel van te merken. Dat lag voor het grootste gedeelte aan het goede optreden van H65. Duels werden gewonnen en belangrijker ook, in balbezit werd er weer vrij behoorlijk gevoetbald. De eerste kans kwam uit een standaardsituatie. Jeroen Houtsma versierde een vrije trap op zo’n 22 meter van het doel. Kapitein Lars Bakker nam de vrije trap zoals het hoort, hard langs de muur. De KGB-goalie had een gepast antwoord. Hierna enkele goede kansen. Jeroen Janssen schoot net over, Daiwy Chiocarelli zag zijn goede volley net geblokt en ook Lars was nog een keer dichtbij. Tussendoor had KGB ook enkele grote kansen. Dit kwam veelal door slordigheid en balverlies van H65 zelf. Robin Blaak had echter elke keer een gepast antwoord. Zeker op het schot dat de kruising in dreigde te gaan, had Robin een stijlvolle safe in petto en zweefde de bal uit de kruising. Na een klein half uur kwam H65 op een terechte voorsprong. Makram Shastawy sneed de vrije trap aan zoals het hoort en Jeroen Houtsma was het meest attent door de bal van dichtbij binnen te tikken, 0-1. Ook in het laatste kwartier voor rust kreeg H65 genoeg kansen. Stefan van Diepen en Lars waren het meest dichtbij. Stefan mocht van dichtbij aanleggen, raakte de bal ook goed, maar scheerde net langs de verkeerde kant van de paal. Lars mocht, na een overtreding op Makram, aanleggen vanaf elf meter. De pingel spatte helaas uiteen op de paal…..

Woud van benen

In de tweede helft had de tegenstander een en ander omgezet. Daar had H65 het in eerste instantie moeilijk mee om op te vangen. Toch was H65 als eerste dichtbij een doelpunt. Eerst mocht Lars alleen op de keeper af, maar deze kwam als winnaar uit de strijd. Meteen hierna leek Jeroen Houtsma de keeper van ver te verschalken, maar hij voorkwam dit met een miraculeuze redding. Ondertussen ontwikkelde KGB steeds meer druk en kreeg ook meer kansen. Veelal waren dit schoten van net buiten de zestien, maar net als in de eerste helft had Robin elke keer het antwoord. Tot ruim een kwartier voor tijd. Een schot door een woud van benen kon nog wel worden gekeerd door Robin, maar in de rebound was hij kansloos, 1-1. Beiden ploegen gingen in het slot van de wedstrijd op zoek naar de winnende treffer, waardoor het publiek op het randje van de tribunestoelen zat. H65 kreeg voldoende mogelijkheden om overtallen uit te spelen, maar was hierin te onzorgvuldig. KGB daarentegen kreeg in de slotseconden nog twee levensgrote kansen. Maar zelfs voor open doel kon het netje niet worden gebold en bleef de remise op het bord staan.

Beiden ploegen konden uiteindelijk leven met een gelijkspel, al hadden beiden ook het gevoel dat er twee punten waren verloren. Constatering is wel dat H65 zich goed heeft opgericht na de eerste periode. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2018, dan komt Blokkers op bezoek in Hauwert. Komt allen en na de partij zal het seizoensjaar 2018 worden afgesloten in de Hauwert-kanteletine….!!!

KGB – Hauwert’65 1 – 1