H65 goes Grunnen

H65 staat voor het vervolg van seizoen 2018 – 2019. Na een winterstop van 5 weken kunnen al het kerstkookgerei en de 2019-chanmpagneglazen weer opgeborgen worden. Zondag 6 januari was de eerste datum dat er weer activiteiten op het complex waren te zien. De Nieuwjaars wedstrijd en – receptie werden goed bezocht. De selectie heeft ondertussen weer getraind en een geslaagd trainingskamp in Groningen achter de rug. Zondag 20 januari start de competitie weer en direct met een belangrijke wedstrijd, namelijk Hugo Boys uit.

Reden voor goed gevoel

Elf wedstrijden zijn er gespeeld en H65 is momenteel terug te vinden op de twaalfde plek. De ploegen in het rechterrijtje staan nog dicht bij elkaar, dus er zijn voldoende mogelijkheden. En de twee wedstrijden voor de winterstop geven ook alle redenen om met een goed gevoel de tweede seizoenshelft in te gaan. Tegen VVS werd er gewonnen en uit tegen KGB werd er een verdienstelijke wedstrijd gespeeld met als resultaat een 1-1 gelijkspel. Zoals gezegd dus is de eerstvolgende wedstrijd direct een zeer belangrijke. Hugo Boys uit Heerhugowaard staat met twee punten meer op een plek hoger dan H65. Een tegenstander die we twee seizoenen geleden ook al tegen kwamen. Na de degradatie in dat seizoen is Hugo Boys direct weer gepromoveerd via de nacompetitie. H65 weet wat zich te doen staat en zal dan ook met vertrouwen richting Heerhugowaard afreizen.

H65 heeft een heus trainingskamp afgewerkt in Groningen in het weekend van 12 en 13 januari. De selectie vertrok zaterdag vroeg richting het hoge noorden om aldaar een oefenwedstrijd tegen v.v. Zuidhorn te spelen. Deze ploeg acteert bovenin de 3e klasse zaterdag en wilde als gastheer optreden. Voor H65 een goede graadmeter om te kijken hoe het ervoor staat na de winterstop. Conclusie: we kunnen niet ontevreden zijn, maar duidelijk is dat we deze week nog een en ander moeten doornemen. Met name de eerste twintig minuten was de ploeg niet geheel bij de les. Dit had ook als gevolg dat Zuidhorn sterker was en terecht op 1-0 voor kwamen. Vanaf het moment dat H65 (redelijk onverwachts) op 1-1 kwam , werd het spel beter. Uit een corner van Makram Shastawy kwam de bal op een meter of 12 van het doel voor de voeten van Lars Bakker en hij haalde strak uit, 1-1. In het restant van de eerste helft kwam H65 via goede aanvallen nog in de buurt van de 1-2, maar deze viel niet. In de tweede helft was het aan beide kanten wat slordiger, waarbij H65 wel de meeste intentie liet zien om de wedstrijd winnend af te sluiten. En dat gebeurde dan ook. Sander Laan passeerde op links zijn tegenstander en trok voor. Jesse Slagter, die de tweede helft sterk in viel, kwam goed voor zijn tegenstander en tikte van dichtbij binnen. In een oefenwedstrijd is het resultaat niet het belangrijkste. Minuten maken en met een goed gevoel van het veld stappen, hierin slaagde H65 uiteindelijk wel in. Na de wedstrijd werd er gewerkt aan het groepsproces. Met 50 man sterk uit Hauwert werd Groningen onveilig gemaakt. Buiten de selectie waren er ook afgevaardigden mee van Hauwert 2 en 3, dames team, bestuur en enkele supporters. We kunnen zeggen dat het een zeer geslaagde en gezellige avond was.

Komende zondag dus naar Heerhugowaard. De selectie zal er klaar voor zijn en hopelijk met de steun van het H65-publiek gaan we voor een goed resultaat. Tot dan!

v.v. Zuidhorn – Hauwert’65 1 – 2

Toeschouwers: 67, waarvan 34 uit Hauwert