Sterke reeks

H65 heeft voor de derde opvolgende keer een gelijkspel behaald en weer was dit tegen een topploeg in 3A. Buurman SEW kon op het eigen kunstgras H65 zijn wil niet opleggen. Dat is wederom een compliment naar de spelersgroep van H65. Beloning was uiteindelijk ook dat H65 een plekje op de ranglijst steeg en zodoende de zo gewenste 11e plek nog meer in het vizier krijgt.

IJverige Jack

Lex Bakker kon niet worden ingezet vanwege een blessure en ook Sander Laan kon niet aanwezig zijn. Daarentegen wel de terugkeer van de familie Wit. Zowel Jeroen (vakantie) als Leon (eindelijk blessurevrij) konden weer op het spelersformulier worden gezet door teammanager Gerrit Sijm. Tegenstander SEW heeft reeds de 1e periode binnen gehaald en pretendeert ook mee te doen voor de titel in 3A. H65 is echter altijd lastig voor de Nibbikkers en dat bleek ook wel. Vanaf het beginsignaal ontspon zich een gelijkwaardig duel, waarbij beide ploegen voetballend probeerden om tot kansen te komen. Dat lukte bij SEW wat beter, maar ook H65 kreeg goede mogelijkheden en kansen. Vooral de ijverige Jeroen Janssen liet zich veel voor het doel van SEW zien, maar zijn schoten waren niet secuur en daadkrachtig genoeg. De grootste kans was er na zo’n twintig minuten. Niels Korrel onderschepte een terugspeelbal en deze kwam bij Jeroen Houtsma terecht. Zijn inzet werd door de speler op de lijn gekeerd, omdat hij de goede hoek gokte. Vanaf dat moment ontbrandde de wedstrijd ook meer. SEW ging in balbezit beter spelen en daar had met name het middenveld van H65 het lastig mee. Het resulteerde in een paar goede kansen voor SEW. Echter stak Robin Blaak vandaag weer in een uitstekende vorm. Met name in een 1-op-1 situatie bleef hij lang goed kijken en kon de inzet keren met zijn benen.

Splijtende pass

In de tweede helft werd Leon Wit ingebracht en hij liet zich direct goed gelden voorin. SEW verdedigers hadden hun handen vol en zodoende kon H65 in balbezit ook meer brengen. Zodoende werd het duel nog meer enerverend en het golfde op en neer. De eerste goede kans was weer voor H65. Uit een corner van Makram Shastawy torende Leon boven alles en iedereen uit, maar kon de bal net niet genoeg naar beneden koppen en ging net over. SEW liet zich ook niet onbetuigd en was vaak vanaf de zijkanten gevaarlijk. In de 73e minuut was het uit een van die aanvallen raak, een voorzet vanaf links werd bij de eerste paal binnen getikt, 1-0. Deze tik kwam hard aan bij H65, maar de afgelopen tijd heeft H65 er patent op om na een tegenslag goed terug te komen. Zo ook nu weer, want binnen een paar minuten was het weer gelijk. Op het middenveld speelde Leon zich vrij en had een splijtende pass in petto op de diepgaande Lars Bakker. Alleen voor de keeper schoof de kapitein de bal koeltjes in het zijnet, 1-1. En vrijwel direct hierna kwam H65 bijna op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal scherp ingebracht. Daiwy Chiocarelli kon de bal niet goed controleren, maar de bal kwam voor de voeten van Niels Korrel. Zijn lage schot ging onfortuinlijk via de verkeerde kant van de paal naast. In de laatste minuten ging SEW vol voor de winst, maar behoudens een paar hachelijke situaties en onder leiding van het uitblinkende centrale duo Stefan van Diepen en Makram hield H65 zich staande. H65 ontbeerde helaas de kracht om van de geboden ruimte gebruik te maken die SEW liet.

Zo konden beide ploegen een punt bijschrijven, waar H65 meer aan heeft dan SEW. Doordat Hugo Boys verloor, is H65 een plaats gestegen naar plek 12. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Blokkers. Een tegenstander waar de afgelopen twee seizoenen niet van is gewonnen…….

SEW – Hauwert’65 1 – 1

Toeschouwers: 328

73. 1-0

77. 1-1 Lars Bakker (Leon Wit)

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter (70. Thomas Beerepoot), Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma (46. Leon Wit), Niels Korrel, Daiwy Chiocarelli (86. Frank Sijm)