Kroegbaas als breekijzer

H65 heeft voor een daverende verrassing gezorgd door tegen koploper VIOS W een 3-0 achterstand in het laatste half uur om te buigen naar 3-3. Daar waar een ieder dacht dat de wedstrijd was gespeeld, dachten de 16 Hauwerter matadoren anders. Het was living legend Jeroen Houtsma die vlak voor tijd zijn ploeg een gouden punt bezorgde. Een gouden punt dat toch wel als een overwinning voelde……

Creatief puzzelen

Vooraf moest er behoorlijk creatief gepuzzeld worden. Niels Korrel, Sander Laan, Jeroen Wit, Leon Wit en ook nog steeds Bas Bennis konden niet op het formulier worden gezet. Daarentegen was supersub Jesse Slagter wel weer in het land en leverde een puike 81 minuten af. In de knollentuin van VIOS W was het de thuisploeg die direct probeerde het heft in handen te nemen. Dat werd ook in de schoot geworpen door een snelle 1-0 voorsprong. Een zondagsschot was Robin Blaak te machtig. Ook in de periode hierna had H65 het lastig. VIOS W wilde de partij snel beslissen en had hier ook kansen voor. Onzorgvuldigheid en goed optreden van Robin zorgde ervoor dat de stand bleef staan. H65 kon daar in balbezit nog niet veel tegenover stellen. Er werd hard gewerkt en probeerde met name in de omschakeling gevaarlijk te worden. Op rechts kwam Jesse enkele keren gevaarlijk door, maar was de voortzetting net niet voldoende om gevaarlijk te worden. Enige gevaarlijke moment kwam uit een (te) scherp aangesneden vrije trap van Makram Shastawy. Helaas kon deze niet worden binnen getikt. H65 kreeg in het laatste deel van de eerste helft wel meer grip op het spel van de koploper en dat gaf vertrouwen voor de tweede helft.

Breekijzer Redeker

Dat vertrouwen kreeg een kleine tien minuten na de thee wel een behoorlijke knauw. H65 had zojuist een gevaarlijke aanval, maar uit de daarop volgende counter ontstond een penalty tegen. Deze werd binnen geschoten en stond er 2-0 op het bord. Toen ook na ruim een uur de 3-0 viel, leek het doek gevallen voor H65. Echter zorgde de 3-1 direct hierna voor een extra impuls. Jesse gaf vanaf rechts een scherpe voorzet en werd door de sterk spelende Daiwy Chiocarelli binnen geschoten. VIOS W liet het nu een beetje zitten en dat had absoluut te maken met de wederopstanding van H65. Onder aanvoering van de opzwepende en ontketende Aris Ruijter en Shetiel Dekker werd jacht gemaakt op een resultaat. Die gebeurde niet zozeer met goed voetbal, maar wel met een gezonde agressie en passie. Twintig minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Jeroen ‘Jack’ Janssen werd onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen en ook nu ging de bal op de stip. Kapitein Lars Bakker schoof netjes binnen, 3-2. H65 geloofde heilig in een resultaat en ging vol vooruit. Natuurlijk kreeg VIOS W in de counter voldoende mogelijkheden om te scoren, maar Robin stond weer goed te keepen en kwam eigenlijk niet in de problemen. In de laatste 9 minuten werd er een alles-of-niets-poging gedaan: Sebastiaan Redeker samen met maatje Jeroen Houtsma als breekijzers in de spits. Met Stefan van Diepen en Daiwy op de flanken was het devies duidelijk: bal zsm voor de goal brengen en onrust veroorzaken. VIOS W wist zich hier niet goed raad mee en dit bracht dus ook uiteindelijk het gewenste resultaat. Daiwy bracht vanaf rechts de bal voor de goal. Jeroen Houtsma stond bij de tweede paal gretig klaar en schoot het leer gedecideerd tegen de touwen om de op dat moment verdiende 3-3 op de het digitale bord te laten zetten. Dat bord gaf op dat moment 87 aan. In de laatste drie minuten haalde H65 dit bonuspunt over de streep, H65 kwam niet meer in de problemen. Na het laatste fluitsignaal gingen bij de H65 spelers en ook trouwe supporters de handen met een gebalde vuist terecht de lucht in.

Want het voelde toch wel als een geweldig bonuspunt, zeker als je je bedenkt dat je van een 3-0 achterstand terug komt. Dit geeft natuurlijk vertrouwen aan de groep. We moeten onze ogen echter niet sluiten voor de zaken waardoor een 3-0 achterstand wordt veroorzaakt. Hier zullen we aan moeten blijven werken. Te beginnen volgende week tegen de nieuwe koploper: Grasshoppers uit Hoogwoud komt op bezoek in Hauwert.

VIOS W – Hauwert’65 3 – 3

Toeschouwers: 221

4. 1-0

52. 2-0

62. 3-0

66. 3-1 Daiwy Chiocarelli (Jesse Slagter)

73. 3-2 Lars Bakker (pingel)

87. 3-3 Jeroen Houtsma (Daiwy Chiocarelli)

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Lex Bakker (29. Daiwy Chiocarelli), Jeroen Houtsma, Jesse Slagter (81. Sebastiaan Redeker), Jeroen Janssen