Spelen in je kwaliteit

H65 heeft ook tegen koploper Grasshoppers een resultaat kunnen halen. Na VIOS vorige week haalde H65 voor het talrijk opgekomen publiek weer een verdienstelijk punt binnen tegen een hoogvlieger, 0-0. De drie kernwoorden van 2019, concentratie – bereidheid – acceptatie, zitten goed in de koppies. De ploeg kruipt steeds meer richting de veilige plaatsen op de ranglijst.

Identieke speelwijze

De omstandigheden konden vooraf als zwaar worden betiteld. Het hoofdveld lag er op het oog goed bij, maar in werkelijkheid was het zacht en soppig. Dus vooraf moet je je daarop instellen en verder niet meer over zeuren. En dat deed H65 ook niet en speelde een sterke eerste helft. Een helft waarin het gelijke tred kon houden met de koploper. Beiden hanteerden op dit zware veld een identieke speelwijze, snel vooruit en van daaruit verder spelen. Zowel H65 als Grasshoppers kreeg in de eerste helft mogelijkheden en kansen om te scoren. Voor H65 was Niels Korrel als eerste dichtbij. Hij had vanaf rechts een verwoestende uithaal met links in petto, maar vond helaas niet ver genoeg de hoek. H65 werd voornamelijk gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Echter speelde het centrale duo, Aris Ruijter en Stefan van Diepen, een geweldig sterke wedstrijd en maakte zeer veel onschadelijk. De beste kans voor H65 was vlak voor rust. Shady Shastawy passeerde op rechts zijn tegenstander en haalde de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht. Daiwy Chiocarelli schoot de bal door de benen van zijn tegenstander goed in, maar helaas op de benen van de keeper.

Geweldige dosis werklust en teamgeest

In de tweede helft begon H65 voortvarend met een goede aanval en een goede kans. Op rechts speelden Makram Shastawy en Niels via een goede combinatie zich goed vrij. Niels legde de bal net iets te scherp bij de tweede paal, waardoor Daiwy de bal net niet binnen kon glijden. Dit was eigenlijk ook meteen het laatste belangrijke wapenfeit van de thuisploeg. Grasshoppers nam namelijk het heft meer in handen en H65 was niet echt bij machte om in balbezit nog wat te creëren. De koploper kreeg twee zeer grote kansen om te scoren, maar vandaag zat het H65 niet bepaald tegen. Een stukje geluk, maar ook zeker afgedwongen door een geweldige dosis inzet en teamgeest. De achterste linie stond als een huis en wonnen heel veel duels en ook het middenveld stond georganiseerd en was zeer gedisciplineerd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat een remise het maximaal haalbare was voor H65. Grasshoppers probeerde met vier spitsen de winst nog binnen te halen, maar de wil bij H65 was sterk en kon een belangrijk punt bijschrijven.

Twee gelijke spelen tegen twee topploegen, het zijn prima resultaten voor een ploeg dat strijd om naar de veilige plaats 11 te komen op de ranglijst. Verliespunt-technisch-gewijs staat H65 ook zelfs boven die plek, maar er moeten nog wel twee wedstrijden worden ingehaald. Volgende week wacht er weer een topploeg, dan gaan we op bezoek bij de buurman SEW. Andere wedstrijd, andere omstandigheden, we gaan ons er klaar voor maken!

Hauwert’65 – Grasshoppers 0 – 0

Toeschouwers: 257

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma (59. Sander Laan), Daiwy Chiocarelli (71. Thomas Beerepoot