Als dit als dat……..

H65 heeft zich weer van een geweldige kant laten zien. Koploper in 3A, Kleine Sluis, kwam op bezoek en ging na heel veel pijn en moeite met een 2-2 terug naar Anna Paulowna. H65 had tot in de 95e minuut een 2-1 voorsprong. Echter in de 95 ½e minuut vloog de gelijkmaker toch nog binnen. Voor H65 na vorige week dus weer een hele zure appel…..

Ziedende schot

De weersomstandigheden zorgde ervoor dat de scheidsrechter van dienst nog ernstig twijfelde om de partij door te laten gaan. Gelukkig voor beide ploegen en de 144 toeschouwers vond de partij doorgang. En achteraf een goede keuze geweest, want de nummer 11 en 1 schotelden een heerlijk schouwspel voor. Ondanks de zware grasmat speelde H65 zeer behoorlijk, wat ook werd toegelaten door Kleine Sluis. Zij zakten namelijk behoorlijk ver terug en speelden op de counter. De eerste kans was voor Jeroen Houtsma. ShadyShastawy gaf een goede voorzet vanaf rechts, Jeroen kon deze bal net niet voldoende drukken via een volley. Daarna een periode waarbij H65 sterker was, maar net de eindpass niet goed verzorgd was. Uit het niets kwam eigenlijk de grootste kans. Shetiel Dekker, ook na Carnaval Zwaag weer ijzersterk spelend, onderschepte een bal. Deze kwam pardoes terecht voor Jeroen zijn voeten en stond helemaal alleen voor de keeper. Hij schoot op zich behoorlijk goed in, maar helaas voor hem gokte de keeper de goede hoek en kon redding brengen. En eigenlijk meteen hierna was het plotseling raak aan de andere kant. Uit een counter werd de bal buiten bereik van Robin Blaak in het zijnet gekruld, 0-1. Hierna ook enkele mogelijkheden voor H65. Lars Bakker was het meest dichtbij, maar zijn ziedende schot scheerde langs de paal.

Met lijf en lede

In de rust helemaal geen teleurgestelde koppies, maar juist strijdvaardige koppies. Het gevoel was heel sterk om een resultaat te halen. En dit bleek ook wel de tweede helft. Vol overgave ging H65 op zoek naar de gelijkmaker. Dat had ook wel de consequentie dat er wat ruimte werd gegeven aan het  gevaarlijke KS-spitsenduo. Gelukkig voor H65 stond hun vizier niet geheel op scherp of het was een H65’er die er met lijf en lede voor sprong. Na ruim een uur werd het gelijk. Leon Wit werd onreglementair afgestopt binnen de beruchte lijnen, Lars klaarde de klus vanaf 11 meter, 1-1. Nu gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning. KS wisselde aanvallend en zodoende werd het alleen maar boeiender. Gevaarlijke situaties voor beide goals vergrootte wel degelijk de amusementswaarde. Toen een jantje-huilt-jantje-lacht-moment voor Jeroen Houtsma. Eerst kon hij na een prima aanval helemaal alleen op de keeper af. Doordat het even te lang duurde kon een verdediger nog net zijn schot blokken. Maar vlak hierna werd hij toch, enigszins fortuinlijk, de gevierde man. Zijn voorzet dwarrelde richting bovenhoek. Doordat de keeper licht uitgleed, plofte de bal over de lijn, 2-1. In de laatste tien minuten ging KS vanzelfsprekend va banquespelen. Hierdoor ontstonden er hachelijke situaties. Maar H65 verdedigde de voorsprong met verve en had overal een antwoord op. Tot de 95 1/2e minuut. Terwijl een ieder het laatste fluitsignaal al verwachtte mocht KS toch nog een keer de achterlijn halen, de voorzet werd bij de eerste paal binnen getikt. Ongeloof alom, na de aftrap werd er direct afgefloten.

Net als vorige week tegen Hugo Boys ging een overwinning in de laatste seconde aan de H65-neus voorbij. Dat scheelt vier punten en dat doet pijn. Maar net als vorige week en eigenlijk al heel 2019 speelde H65 een zeer sterke partij. Het kan niet anders dat dit beloond gaat worden in de komende weken. Te beginnen volgende week tegen Westfriezen, we reizen dan af naar Zwaag.

Hauwert’65 – Kleine Sluis2 – 2

Toeschouwers: 144

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Aris Ruijter, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Sander Laan (68. Jeroen Janssen), DaiwyChioccarelli (63. Lex Bakker), Jeroen Houtsma, Leon Wit (88. Thomas Beerepoot)