Volgende stap maken

H65 heeft verzuimd om een belangrijke stap te zetten in de weg omhoog naar de veilige plaatsen. In een zeer vermakelijk schouwspel tegen concurrent Hugo Boys werd helaas een riante voorsprong vlak voor tijd nog weg gegeven. Uiteindelijk stapten beiden ploegen van het veld met een 4-4 stand. Voor H65 betekende dit wel weer een plek gestegen op de ranglijst naar plaats 11.

Sublieme Shady

Het was behoorlijk puzzelen vooraf. Shetiel Dekker en Jeroen Janssen waren absent en daarom moest er het een en ander worden aangepast. Daarentegen was Jesse Slagter wel weer beschikbaar en speelde een verdienstelijke pot. De start was sowieso voortvarend te noemen. Shady Shastawy, vandaag zowel in balbezit als verdedigend uitblinker, bereikte met een subliem steekpasje Jeroen Houtsma. Alleen voor de keeper moest hij zich behoorlijk inspannen, maar kon de bal onder hem door tikken, 0-1. Door de pittige weersomstandigheden was het lastig voetballen. Maar beiden ploegen probeerden dit wel en lieten elkaar ook aardig wat ruimte. Dit zorgde ook direct voor de tweede grote kans. Nu was het Sander Laan die Daiwy Chioccarelli lanceerde. Helaas kon hij de bal net niet genoeg controleren om af te werken. H65 had te heftige wind de eerste helft tegen en dat zorgde er wel voor de een groot deel zich afspeelde op deze helft. Hugo Boys was met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Sebastiaan Redeker had hier bijna alle keren een antwoord op, behalve op een aardige volley vanuit een rebound. Maar hierna tekende zich eigenlijk al af dat H65 de overhand begon te krijgen. Er werd vrij aardig gevoetbald en vlak voor rust kreeg Makram Shastawyde beste kans om de voorsprong te nemen. Hij mocht vrij aanleggen, maar zocht het doel helaas te hoog.

De baas op het veld

De tweede helft had H65 de wind in de rug. Er wordt goed geluisterd in de rust, want H65 voetbalde veel over de grond. En al vrij snel kwam H65 op een verdiende voorsprong. Makram stuurde Jesse op pad. De HB-verdediger schatte de bal niet goed in en Jesse legde de bal in het zijnet. H65 bleef hierna ook de baas op het veld en breidde de score uit. Nu verscheen Daiwy alleen voor de keeper en nu rondde hij wel koelbloedig af, 1-3. Wat een weelde en H65 bleef hierna ook sterk spelen. De tegenstander ging ruimte geven en hier profiteerde H65 van. Hiermee wordt het spel bedoeld, dit werd niet in de score uitgedrukt. Er waren kansen en ook nog een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Maar niets wees op het laatste kwartier dat ging komen. Hugo Boys ging heel opportunistisch spelen en uiteindelijk brak H65 dit op. In de laatste tien minuten vielen twee ballen pardoes goed en een paar minuten voor tijd was het zomaar 3-3. Hugo Boys ging er weer in geloven en ging ook vol door voor de winst. Hierdoor kon H65 ook weer gevaarlijk worden en in de blessuretijd leek Makram middels een beheerste goal alsnog de winst binnen te halen. Echter in extremis viel een bal die erin gepompt werd weer goed en vloog de 4-4 nog binnen.

Ongeloof bij de H65 matadoren, hoe kon dit gebeuren. Maar een wedstrijd volwassen uit voetballen is ook een kwaliteit en vandaag beheerste we dat niet voldoende. Daarentegen was het spel zeer behoorlijk, werd er vier keer in een uitwedstrijd gescoord en H65 gestegen naar de veilige 11e plek. Dit bevestigt toch wel de goede lijn die in 2019 is ingezet. Volgende week gaan we dit een vervolg geven als de koploper Kleine Sluis op bezoek komt.

Hugo Boys – Hauwert’654 – 4

Toeschouwers: 891. 0-1​Jeroen Houtsma (Shady Shastawy)

23.   1-1

53.   1-2​Jesse Slagter (Makram Shastawy)

57.   1-3​Daiwy Chioccarelli (Jeroen Houtsma)

73.   2-3

86.   3-3

89.   3-4​Makram Shastawy (Shady Shastawy)

90.   4-4

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Jeroen Wit, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Sander Laan, Jeroen Houtsma, Jesse Slagter (63. Leon Wit), Daiwy Chioccarelli