Logisch

H65 zit in een fase dat er zeer behoorlijk gespeeld wordt, maar de resultaten en punten mondjesmaat binnen komen. Veel lof, maar ook gelijke spelen valt de ploeg ten deel. Een logisch gevolg zou dan een beloning moeten zijn. Tegen Westfriezen was dit dan het geval, de ploeg uit Zwaag werd thuis met 1-2 terecht verslagen.

Wereldpass

Er raasde een flinke wind dwars over het veld, waar beiden ploegen mee om moesten gaan. Vanaf het begin deed H65 dat het beste. Veelal werd er over de grond gespeeld, terwijl de geelhemden voornamelijk ballen hoog uit lieten gaan. Direct in de eerste minuut ook een levensgrote kans voor MakramShastawy. Hij kwam helemaal alleen voor de keeper, maar schrok wellicht dusdanig en zijn inzet was niet daadkrachtig genoeg. Hierna ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Westfriezen iets meer balbezit had, maar H65 het meest dreigend. Halverwege de eerste helft de volgende kans voor H65. Jeroen Houtsma controleerde de bal a la Bergkamp tussen twee verdedigers in. Zijn lobje hierna werd ternauwernood nog over de lat getikt. Vlak hierna ook nog een kopkans voor Leon Wit, maar miste de kracht. Terwijl iedereen al richting kanteletine ging, kwam H65 toch op voorsprong. Vanaf links verstuurde Sander Laan een wereldpass naar Leon. Hij schoof de bal onder de keeper binnen, 0-1 rust.

H65 bovenliggende partij

Na rust bleek wel dat de thuisploeg anders ging spelen. Dat had voor WF ook direct effect. Drie minuten na rust kon de bal bij de tweede paal worden ingekopt en was de stand weer gelijk. H65 was hier niet echt van onder de indruk en ging op dezelfde voet verder als de in het eerste bedrijf. En vrij snel was er ook weer een voorsprong. Lars Bakker mocht voor een vrije trap van zo’n 23 meter aanleggen. Zijn lage schot ging buiten bereik van de keeper in het zijnet. In het restant van de wedstrijd bleef H65 de bovenliggende partij. Het was gevaarlijker, beter in balbezit en vooral de wil om te winnen was meer aanwezig bij H65. Waar WF weinig creëerde, was het H65 dat wel in scoringspositie kwam. Makram speelde weer een ijzersterke partij, maar had vandaag helaas het vizier niet op scherp. Wederom verscheen hij helemaal alleen voor de keeper, maar zijn schotje met links miste kracht. Iets later een twee-tegen-een situatie voor Lars en Jeroen Houtsma, maar werd niet goed uitgespeeld. In de laatste tien minuten was Lex Bakker nog twee keer kansrijk, maar ook hij verzuimde de partij in het slot te gooien. En waar in de vorige twee wedstrijden de zege in de slotseconden werd weg gegeven, was het fortuin nu wel aan de kant van H65. WF pompte de bal er nog een keer in en de kopbal belandde op de bovenkant van de lat. Hierna kon er opgelucht adem gehaald worden, want de leidsman haalde de bal op bij Robin Blaak om af te fluiten.

Het zeer welkome overwinning natuurlijk en zeker de manier waarop. De ploeg speelt met veel vertrouwen en dat is af te zien aan het spel. Vanzelf komt er dan ook plezier in de ploeg en straalt dit dan ook uit. Met dan ook de hondstrouwe aanhang luidruchtig in de rug is H65 gewoon een goede ploeg. Volgende week staat er ene belangrijke wedstrijd op het programma. Hugo Boys uit Heerhugowaard komt op bezoek in Hauwert.

Westfriezen – Hauwert’65 1 – 2