Spannende race

H65 heeft voor de tiende keer op rij in de competitie geen nederlaag geleden. Daarentegen kunnen we wel constateren dat de 1-1 tegen Hugo Boys enigszins teleurstellend is te noemen. H65 was de ploeg met de meeste doelkansen en mocht derhalve meeste aanspraak maken op een overwinning. Die kwam er niet en dus zullen we de plus- en minpunten mee moeten nemen naar volgende week als buurman VVW op bezoek komt.

Lust voor het trainersoog

H65 zit in een spannende race verwikkeld met vijf ploegen om de onderste vijf plaatsen. Een daarvan is dus de tegenstander van vandaag, Hugo Boys uit Heerhugowaard. Drie weken geleden werd het 4-4 nadat H65 een ruime voorsprong had. Voldoende motivatie voor H65 om dat nu wel over de streep te trekken. En de eerste twintig minuten liet H65 ook direct blijken. Duels waren grotendeels voor de thuisploeg en er kwamen ok direct twee kansen. Beide keren was het ook Daiwy Chioccarelli die het succesvolle eindstation moest zijn. De eerste kans bij de tweede paal was nog lastig en ging net naast. De tweede was een grotere kans. Hij manoeuvreerde zichzelf goed vrij tussen twee man in en kon vrij inschieten. Helaas schoot hij op de keeper. Aan de andere kant was er totaal geen gevaar, Robin Blaak hoefde eigenlijk een kopballetje op te rapen. Na 35 minuten kwam H65 terecht op voorsprong.  En de manier waarop was een lust voor het trainersoog. Jeroen Houtsma werd in de punt aangespeeld en legde goed terug op Makram Shastawy. Hij stuurde de 3e man, Leon Wit, diep en alleen voor de keeper vuurde Leon hard raak, 1-0. Een logische voorsprong gezien het spelbeeld. Daarom was het behoorlijk zuur dat het een minuut voor rust toch zomaar 1-1 werd. Er werden twee duels niet gewonnen en via een vreemde scrimmage hobbelde de bal over de lijn, 1-1 rust.

Groenploeg mag aan het werk

In de tweede helft begon H65 weifelend. Met name in balbezit werden ballen slordig verspeeld en daardoor kon Hugo Boys wat in de wedstrijd groeien. Echt grote kansen leverde dit voor de bezoekers niet op, alleen een kopballetje die net over ging. Een grote kans voor H65 was ervoor nodig om weer wakker te worden. Daiwy snelde op links langs zijn tegenstander en legde goed voor. Zo goed dat Jeroen Houtsma voor leeg doel binnen kon schuiven. Tot ontsteltenis van iedereen, maar vooral hemzelf stuiterde de bal net via een polletje dusdanig omhoog dat hij de bal miste. Werk aan de winkel dus voor de groenploeg. Maar het luidde wel weer een betere fase in van H65 en zo ontspon zich een spannend duel tussen twee ploegen die zich bewust waren van de belangen. Het voetbal was niet altijd even goed, maar de strijd en intensiteit vergoedde veel. En de beste kansen waren voor H65. Eerst was het Lex Bakker die zich goed vrij speelde en met links richting de kruising krulde. De keeper had deze keer een fantastische redding in huis. Vlak hierna een kopbal bij de tweede paal en er ontstond een scrimmage voor de goal. Helaas kon deze niet door een H65’er worden binnen geschoten. De laatste grote kans, twee minuten voor tijd, was weer voor Jeroen Houtsma. Hij speelde een ijzersterke partij, maar deze keer was zijn vizier onscherp. In de 1-op-1 met de verdediger maakte hij zich goed vrij. Alleen voor de keeper was hij net uit balans en ging de bal over.

Zo gingen beiden ploegen met een punt van het veld. Voor H65 voelde het toch aan als een nederlaag. Er waren voldoende mogelijkheden om deze tegenstander een behoorlijke tik uit te delen. Maar dat is niet gebeurd en dus zullen we weer verder moeten. Wel is H65 weer een plaats geklommen op de ranglijst, de clubnaam prijkt nu op de tiende plek en is daarmee koploper van de onderste vijf ploegen!!! Er komen nog 7 belangrijke wedstrijden, te beginnen een inhaalwedstrijd volgende week tegen buurman VVW. Dit zijn altijd beladen partijen, ongeacht wat de stand is. En de spelers zijn de geflatteerde 6-1 uitnederlaag zeker niet vergeten……..

Hauwert’65 – Hugo Boys1 -1