Koppie erbij

H65 heeft het onderspit moeten delven tegen een gelukkig KGB. Een wedstrijd die er heel lang op leek dat de ploeg die het eerste scoorde ook zou winnen. Tot vijf minuten voor tijd leek dat dan ook H65 te worden. Een tumultueuze slotfase viel in het nadeel van H65, dat uiteindelijk tot 1-3 leidde. Geen man overboord natuurlijk, we zullen de draad gewoon weer op moeten pakken naar het belangrijke duel tegen VVS.

Beiden in goede fase

Vooraf werd er veel gesproken over de series van beide ploegen. Zowel H65 als KGB zitten in een goede fase. Verschil is alleen dat H65 weg wil komen uit de onderste regionen en KGB strijd om een periodetitel. De eerste helft liet dan ook zien dat beide ploegen de intentie hadden om een doelpunt te maken door vooruit te voetballen. Zowel H65 als KGB kreeg kansen, waarbij H65 de meeste had. Eerst was het twee keer Daiwy die in kansrijke positie kwam. Zijn tweede poging kwam het meest dichtbij, maar zijn schot in de korte hoek werd gepareerd. Vlak hierna de beste kans voor de bezoekers. Via de zijkant werd via een omhaal geprobeerd te scoren. Robin Blaak kon met een prachtige en uiterste krachtsinspanning de bal naast tikken. Verder kwam H65 een paar keer gevaarlijk door. Er waren nog twee goede kansen. Stefan van Diepen kon uit een corner bij de tweede paal vrij schieten, maar zocht het helaas te hoog. Vlak hierna haalde Leon Wit goed de achterlijnen trok strak voor. Jeroen Janssen kwam net een halve schoenmaat te kort om binnen te tikken. Met een 0-0 stand, maar vermakelijke pot gingen we aan de thee.

Prima opsteker

In de tweede helft een zelfde soort spelbeeld, alleen gebeurde er een stuk minder voor beiden doelen. Tot aan de 65e minuut kabbelde dit voort, toen een opstootje voor de nodige commotie zorgde. Voor zowel H65 als KGB werd er rood gegeven en ging het over op 10 tegen 10. Het duel werd van beiden kanten wat grimmiger en de vlam vloog nog meer in de pan toen H65 in de 71e minuut op voorsprong kwam. Lars Bakker mocht aanleggen voor een vrije trap op zo’n 19 meter. Zijn lage schot werd slecht verwerkt door de KGB-keeper en Leon was er als eerste bij om in te tikken, 1-0. Een prima opsteker natuurlijk en gezien het feit KGB tot die tijd geen echte kans had gehad was er vertrouwen in een goede afloop. Tot vijf minuten voor tijd was dit ook zo, maar de slotfase verliep toch nog desastreus voor de thuisploeg. Eerst werd een penalty gegeven aan KGB, welke gemakkelijk gegeven werd. Na deze 1-1 had KGB opeens weer de geest en moest H65 alle zeilen bijzetten om een gelijkspel binnen te houden. In blessuretijd ging het helaas toch fout. Robin redde eerst nog twee keer fabelachtig, maar werd bij een scrimmage voor de goal toch gepasseerd. In het restant ging H65 verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Stefan en Aris meldden zich beiden aan het front en kregen beiden nog een kans. Stefan mocht schieten vanaf 17 meter maar zeilde net naast. De grootste was nog voor Aris. Uit een voorzet van Jeroen Wit mocht hij van dichtbij schieten, maar raakte het leer net niet goed genoeg……in de laatste seconde kon KGB nog de 1-3 aantekenen.

Een hele zure nederlaag natuurlijk, de teleurstelling en frustratie was groot in de kleedkamer. Er zijn in deze wedstrijd zaken niet geheel goed verlopen, daar zullen we van moeten leren. We moeten echter niet vergeten dat we nog steeds aan een geweldige tweede seizoenshelft bezig zijn en hebben nog vijf wedstrijden om dat te laten zien! We moeten de koppen erbij houden en zo op naar de volgende wedstrijd, te weten VVS uit. Wederom een belangrijke voor H65!

Hauwert’65 – KGB​​1 – 3