Smulwerk

H65 heeft afgelopen zondag een toch wel historische overwinning geboekt. Buurman VVW werd op een pak slaag getrakteerd. De Hauwerter wervelstorm stopte bij een 6-1 (!) stand en dat was ook niet geflatteerd te noemen. Op alle vlakken was de thuisploeg vandaag superieur en houdt zo de goede reeks in 2019 in stand. Nu mag er van genoten worden, vanaf komende week gaat de knop weer om en op naar de volgende…..!!

Sterke rechterkant

H65 moest het vandaag doen zonder zijn kapitein. Lars Bakker genoot van een vakantie met Poolse bieren in Wroclaw. Echter stond er alsnog L. Bakker op het formulier. Lex was namelijk eindelijk weer fit bevonden en kon zich natuurlijk geen betere tegenstander wensen dan VVW. De ploeg uit Wervershoof behoort tot de groep ploegen die zich bovenin 3A manifesteert. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek maar weer dat derby’s ongeacht de stand altijd wedstrijden op zich zijn. Het was namelijk de nummer 10 op de ranglijst (H65), die uit de startblokken schoten. Alle duels werden winnend afgesloten en er was een constante dreiging. Met name de rechterkant met Lex Bakker en Leon Wit gaven VVW kopzorgen. Het was dan ook niet heel vreemd dat de eerste twee goals vanaf die kant kwamen. Eerst was het Leon die een assist gaf bij de 1-0 en niet veel later was het Lex die een perfecte voorzet gaf. Twee keer was Daiwy Chioccarellihet eindstation bij de tweede paal. Na ruim 20 minuten dus een 2-0 stand op het bord, wat een weelde! In een wedstrijd vol hoogtepunten zorgde Stefan van Diepen voor een van de mooiste. Zijn vrije trap vanaf zo’n 23 meter ging perfect over de muur in de winkelhaak. Keeper volstrekt kansloos en zo kwam de 3-0 op een welkom moment vlak voor rust. Na deze wonderschone treffer kon VVW toch wat terug doen. Enkele mogelijkheden werden er gecreëerd en een grote kans. Robin Blaak toonde in deze fase zijn waarde door een harde volley op spectaculaire wijze over te tikken. Een belangrijk save vlak voor de pauze.

H65-Machine

Na de thee werd natuurlijk een aanvallend VVW verwacht. Maar vandaag was er geen enkel ingrediënt opgewassen tegen de H65-machine. Sterker nog, de score werd zeer terecht verder uitgebouwd. Wederom kwam deze vanaf de rechterkant. Nu was het echter rechtsback Shady Shastawy die de hoofdrol opeiste. Hij liet zijn tegenstander behoorlijk in zijn hemd staan en gaf vervolgens ook een prima voorzet op Jeroen Houtsma bij de tweede paal. Jeroen controleerde de bal en legde deze panklaar voor Jeroen Janssen. Zijn bekeken schuiver belandde in het zijnet, 4-0. Een breekmoment voor de bezoekers, maar wie dacht dat H65 ook zou terug zakken had het mis. In de 71e minuut lag nr 5 achter de verbouwereerde VVW-goalie. Vanaf links mocht Shetiel Dekker een vrije trap nemen en zag in zijn ooghoeken kapitein a.i. MakramShastawy diep gaan. De pass was op maat, de manier waarop Makram alleen voor de keeper kwam een combinatie van intelligentie en doorzettingsvermogen. Subtiel tikte hij de bal met buitenkant rechts langs de keeper. Na een toch wel duidelijke overtreding op Stefan mocht VVW toch door gaan en een treffer voor de statistieken maken. Maar het laatste woord was toch aan H65. Nu stuurde Makram Sander Laan in de diepte, de scheidsrechter wuifde terecht het vlagsignaal van zijn assistent weg. Sander omspeelde de keeper beheerst en schoof binnen, 6-1.

Exact dezelfde cijfers als in de eerste confrontatie, je kunt dus wel zeggen dat H65 dat recht heeft getrokken. En dus ook niet meer dan terecht, H65 heerste op alle fronten vandaag. Hier moeten we dan ook absoluut van genieten en dat heeft een ieder ook gedaan, getuigen de volle kantine en de Werf daarna. Vanaf dinsdag zullen we weer vol focus moeten hebben op de volgende wedstrijd, namelijk uit naar Blokkers.

Hauwert’65 – VVW6 – 1

Toeschouwers: 333

12. 1-0​Daiwy Chioccarelli (Leon Wit)

22. 2-0 ​Daiwy Chioccarelli (Lex Bakker)

38. 3-0​Stefan van Diepen (free kick)

54. 4-0​Jeroen Janssen (Jeroen Houtsma)

71. 5-0​Makram Shastawy (Shetiel Dekker)

76. 5-1

81. 6-1​Sander Laan (Makram Shastawy)

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker (81. Sebastiaan Redeker), Lex Bakker, Makram Shastawy ©, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma, Daiwy Chioccarelli (45. Sander Laan), Leon Wit (64. Jesse Slagter)