KARAKTER EN TROTS!

H65 heeft een week met twee wedstrijden met een maximaal resultaat afgesloten. Na de overwinning op VVSafgelopen maandag moest ook Blokkers aan de dadendrang van H65 geloven. In een sterke eerste en karaktervolle tweede helft trok H65 de 0-1 zege over de streep. Voor nu een pauze van twee weken om dan zijn er nog drie wedstrijden in deze jaargang te gaan, waarin H65 zich in een goede positie heeft gemanoeuvreerd voor behoud van het derdeklasserschap.

Wereldse steekbal van Jack

Deze wedstrijd werd enkele weken geleden gestaakt en moest dus op een donderdagavond worden hervat. Na enkele aftastende minuten nam H65 meer nadrukkelijk het heft in handen. En direct was er ook een dubieuze situatie. Jeroen Janssen dacht zich vrij te spelen in de zestien, maar werd gestuit. De arbiter vond het niet genoeg voor een strafschop. In balbezit liet H65 de bal goed lopen van voet naar voet op het oude platte kunstgrasveld. Echt grote kansen ontstonden er niet, maar dreiging bleef er wel. Onder leiding van uitblinker Makram Shastawy werd de thuisploeg het vuur aan de schenen gelegd. Een penaltymoment aan de andere kant luidde een fase van gelijkwaardigheid in. Ook nu zag de leidsman er niet voldoende in om te fluiten. Blokkers werd met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties, verder kwam de thuisploeg weinig over de middenlijn. H65 kwam vlak voor rust op voorsprong. Er werd zorgvuldig een aanval opgezet en het was Jeroen Janssen, afgelopen weken goed op dreef, die Makram met een wereldse steekbal alleen voor de keeper zette. Makram bleef koel en schoof rustig binnen, 0-1.

Millimeters naast

In de tweede helft voltrok zich een spelbeeld dat de gehele tweede helft ook zo bleef. H65 dat zich wat terug trok, omdat Blokkers opzichtig met de lange bal ging spelen. Jeroen Houtsma werd iets voor de verdediging geposteerd om daar te assisteren. Samen met Stefan van Diepen en Aris Ruijter heerste hij in de lucht en werd het eigenlijk nooit echt gevaarlijk. Alleen in blessuretijd viel de bal een keer goed en belandde de bal op de lat. Daarentegen kreeg H65 meerdere kansen om het pleit helemaal te beslechten. Lex Bakker en de ingevallen Leon Wit bezorgden de defensie van de tegenstander handenvol werk. Beiden waren twee keer dichtbij een treffer en beiden op identieke manier. Zij speelden zich vrij op rand zestien en mochten vrij aanleggen. Zowel Leon als Lex zagen de bal millimeters naast gaan. En er werd ook daadwerkelijk wel gescoord, maar helaas vanwege hands afgekeurd. Lars Bakker schoot een vrije trap hard voorlangs en via de kluts kon Makram in het lege doel scoren. Echter was de bal onderweg op de hand van Leon gekomen. In de laatste 10 minuten bleef H65 fier overeind, puur op basis van karakter en wilskracht. Er heerste een gevoel, dat wat er ook gebeurde: die bal gaat er niet meer in! En zo geschiedde, alleen de genoemde bal op de lat zorgde nog voor een angstig moment, ook bij de veel meegereisde H65-supporters. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap, maar vooral trots op deze prima prestatie.

De huidige tiende stek op de ranglijst werd zodoende nog eens extra verstevigd. Belangrijker is nog dat we nu al een behoorlijke rij wedstrijden een hele goede prestatie leveren met zn allen. Dat is iets waar we nu trots op mogen zijn, maar nog steeds niet helemaal tevreden. We gaan de batterij de komende twee weken nog meer opladen en zullen nog drie wedstrijden gas moeten geven. Te beginnen op 12 mei thuis tegen Hollandia T!

Blokkers – Hauwert’65 0 – 1

Toeschouwers: veel meer uit Hauwert

41. 0-1​Makram Shastawy (Jeroen Janssen)

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma, Lex Bakker, Sander Laan (64. Leon Wit)