Super prestatie!!

H65 heeft zich ook in het derde jaar 3e klasse weten te handhaven. In de 25e speelronde wist de ploeg zich door een eclatante 7-0 winst op degradant Texel’94 te verzekeren van minimaal de tiende plek op de ranglijst. Daarnaast stond deze wedstrijd ook min of meer in het teken van afscheid. Sebastiaan RedekerShetiel Dekker, Thomas Beerepoot en H65-icoon Jeroen Houtsma waren voor het laatst te bewonderen aan de Heemraadwitweg.

Subliem steekballetje

Vooraf was deze wedstrijd er dus al een met meerdere gezichten. De ranglijst liet zien dat H65 vier punten voorsprong had op de gevreesde 12e plek. Voor de zekerheid was er nog een overwinning nodig. Vorige week was dat tegen Hollandia T niet gelukt, dus vandaag poging twee. De tegenstander, Texel’94, is al lang en breed gedegradeerd. Dat brengt natuurlijk de vraag: hoe staat deze ploeg op het veld? Al snel bleek dat de eilandbewoners niet voor de gezelligheid waren afgereisd, maar er wel degelijk alles aan deden voor een resultaat. Dat zorgde ervoor dat het eerste halfuur van beide kanten fel van leer werd gegaan, het redelijk fysiek hard wasen er aan beide kanten kansrijke situaties ontstonden. Voor H65 waren er grote kansen. Het duurde tot de 34e minuut alvorens er gescoord werd. Sander Laan gaf een subliem steekballetje op Lars Bakker. De kapitein rondde gedecideerd af met een halfvolley in de verre hoek. Vlak voor rust leek Jeroen Houtsma de score te verdubbelen. Eerst kon hij in vrije positie inkoppen, maar ging net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak hierna een spectaculair moment. Leon Wit speelde zijn opponent tuureluurs en legde terug op Jeroen. Zijn kogelharde schot eindigde op de kruising. Het was maar goed dat dit vlak voor rust gebeurde, nu kon in de rust de paal worden uitgedeukt……

Doelsaldo opvijzelen

In de rust werd met elkaar besproken dat de inzet en beleving dik in orde was. Wellicht iets teveel, want in balbezit was het onrustig en druistig. Na rust zou dit allemaal snel veranderen. Reden hiervoor waren de twee snelle goals die na rust vielen. Eerst was het Jeroen Houtsma die dan toch zijn goal maakte in zijn laatste thuiswedstrijd. Wederom een corner, nu kopte hij hem wel tegen de touwen. En vlak hierna noteerde Jeroen Janssen de 3-0. Sander Laan bediende hem en ‘Jack’ rondde sober af. De beer was nu helemaal los, maar toch eerst een schrikmomentje. Texel kreeg een strafschop na wat nonchalance achterin. De bal werd echter naast geschoten en zo hield Sebastiaan zijn doel schoon. Bij Texel was de pijp nu wel aardig leeg en gaf nu zeer veel ruimte weg. H65 profiteerde hier nog vier keer van en vijzelde zo ook het doelsaldo nog even op. Jeroen Houtsma behield in de zestien het overzicht en legde neer voor Sander. Laag en hard schoot hij in, 4-0. Shetiel Dekker, ondanks gekneusde ribben wilde hij per se invallen, kon een assist op zijn naam laten zetten. Hij stuurde Leon Wit diep, alleen voor de keeper bleef hij koel (5-0). De koek was nog lang niet op, H65 bleef lekker door voetballen. Leon liet op rechts nog maar eens zijn tegenstander in de wind staan en legde voor op Jeroen Janssen. Hij frommelde zijn tweede binnen, 6-0. Het slotakkoord was voor Lars. Hij werd door Sander diep gestuurd en schoof beheerst in de verre hoek, 7-0. In de laatste minuten waren er nog meerdere mogelijkheden. Invaller Luuk Sijm was het meest dichtbij, maar kwam net een teenlengte te kort om te scoren. 

H65 heeft wederom een super prestatie geleverd. Voor de derde keer handhaven in een competitie met louter grote clubs. Het dorp Hauwert kan niet anders dan trots zijn op deze geweldige groep spelers. En er ligt nu nog meer in het verschiet. Door de goede prestaties in de derde periode kan deze ook nog gewonnen worden. Volgende week in de laatste speelronde gaan we op bezoek bij v.v. Winkel. Genoeg redenen om er vol voor te gaan, al is het ook maar om de smadelijke 0-5 thuisnederlaag weg te poetsen……….

Hauwert’65 – Texel’947 – 0

Toeschouwers: 220

34. 1-0​Lars Bakker (Sander Laan)

48. 2-0 ​Jeroen Houtsma (Sander Laan)

51. 3-0​Jeroen Janssen (Sander Laan)

59. 4-0​Sander Laan (Jeroen Houtsma)

63. 5-0​Leon Wit (Shetiel Dekker)

66. 6-0​Jeroen Janssen (Leon Wit)

77. 7-0​Lars Bakker (Sander Laan)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Lars Bakker ©, Aris Ruijter, Thomas Beerepoot(63. Shetiel Dekker), Makram Shastawy, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma (87. Jeroen Wit), Leon Wit (68. Luuk Sijm), Sander Laan