Op de juiste momenten

H65 heeft in Hollandia T een tegenstander getroffen, waarvan het geen punt(en) heeft kunnen pakken. Zowel de eerste (4-1) als de tweede (2-5) werd verloren. De ploeg uit Tuitjehorn is daarmee de enige ploeg tot nu toe die dat voor elkaar heeft gekregen. De cijfers in deze wedstrijd geven de verhoudingen niet geheel weer, beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden. De gasten gingen hier veel efficiënter mee om en wonnen daarom terecht.

Dubieus moment

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent dat ploegen tegen personele problemen aan kunnen lopen. Voor H65 geldt dat ook. Shetiel Dekker moest met een blessure aansluiten bij zwager Niels Korrel en zit Daiwy Chiocarelli in het schorsingenbankje. Op het B-veld waren het de gasten die het beste aan de partij startte. Getergd en vol motivatie ging Hollandia T van leer en al snel mondde dit uit in de 0-1. Vanuit een ingooi kon er gemakkelijk door het hart van de H65-verdediging worden gefrommeld en afgewerkt. H65 schoot hierdoor eigenlijk wakker en begon deze wedstrijd dus feitelijk pas in de 12e minuut. Leon Wit was er verantwoordelijk voor dat H65 zich meer met de wedstrijd ging bemoeien. Met enkele prima acties stichtte hij gevaar en daar werd in de 21e minuut van geprofiteerd. Het was Stefan van Diepen die er op rechts doorheen glipte en de bal perfect bij de tweede paal neerlegde voor Jeroen Houtsma. Van dichtbij kon hij intikken, 1-1. Hierna ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Een dubieus moment 5 minuten voor rust zorgde ervoor dat de balans werd verstoord. Shady Shastawywon het kopduel voor het H65-doel, maar de leidsman zag een duwende overtreding en legde de bal op de stip. Robin Blaak kon de pingel niet keren, 1-2. H65 was het hierna even kwijt en pardoes plofte een volley van ver ook nog eens in de verre hoek, 1-3.

Zoeken naar aansluiting

Twee flinke dompers zo vlak voor rust.in de rust werd er een plan gesmeed voor het tweede bedrijf. Helaas kon deze vrij snel in de prullenbak, want na vijf minuten werd een vrije trap bij de tweede paal neer gelegd en in gekopt, 1-4. Toch bleef H65 hierna op zoek naar doelpunten om de aansluiting te vinden. En de kansen waren er ook, mede ook doordat Hollandia T wat nonchalant werd. Met name Leon Wit was drie keer zeer gevaarlijk, maar had het vizier vandaag niet geheel op scherp helaas. Ook een vrije trap van Lars Bakker had een beter lot verdiend. Ziedend hard langs de muur, maar de keeper kon met kunst en vliegwerk redden. In de laatste tien minuten werd er aan beiden kanten nog een keer gescoord. Eerst viel de 1-5 binnen uit een counter en Lars mocht vlak voor tijd nog een pingel verzilveren na een overtreding op Makram Shastawy.

Natuurlijk was er teleurstelling. Immers, bij een overwinning was nog een jaar derde klasse veilig gesteld. Ondanks de wat ruim uitgevallen nederlaag, zijn er genoeg aanknopingspunten en weten we dondersgoed waar het vandaag aan heeft gelegen. Daar gaan we het deze week over hebben en ervoor zorgen dat we dit volgende week voorkomen. Poging 1 voor handhaving is dus nu geweest, volgende week poging twee. Wederom thuis en dan tegen Texel’94.

Hauwert’65 – Hollandia T2 – 5