Trots overheerst

H65 heeft zich ook in de laatste wedstrijd van dit seizoen van zijn goede kant laten zien. De nummer een na laatst, v.v. Winkel, werd volwassen aan de kant gezet. H65 deed hiermee wat het moest doen om nog kans te maken op de derde periode. Helaas waren andere uitslagen niet gunstig gezind. Maar al vrij snel overheerste er een trots gevoel. Afsluiten op een gedeelde 7e positie samen met grote buurman VVW en boven ploegen als Westfriezen en Blokkers geëindigd. Een historisch resultaat, behaald door een unieke groep spelers!

Honger naar extra prijs

Vorige week tegen Texel werd natuurlijk al het hoofddoel bereikt en dat werd goed gevierd. Maar de gehele groep en staf hadden ook nog wel honger naar een extra prijs. Daarvoor was de eigen opdracht vrij simpel. Alleen een overwinning volstaat in de laatste partij tegen vv Winkel. Dit was ook de ploeg die H65 thuis een 0-5 oorwassing gaf en dat deed ook nog wel pijn. De boel stond dus aardig op scherp en dat bleek ook wel in de eerste 20 minuten. H65 was veelvuldig in balbezit en zette de thuisploeg onder druk. Dit kwam ook door deze thuisploeg, want er werd door hen gekozen om met 11 man voor het eigen doel te hangen en te gokken op de counter. Er waren enkele kleine mogelijkheden, maar schietkansen voor Jeroen Houtsma, Lars Bakker en Jeroen Janssen troffen geen doel. Toch kwam h65 na een half uur op voorsprong. Shetiel Dekker legde met veel gevoel de bal achter de verdediging van Winkel. Leon Wit schatte deze op waarde in en tikte met een subtiel lobje de bal over de keeper in het doel. Nu moest de thuisploeg wat meer komen en deed dit ook. Dit leidde ook de minste fase in van H65. De ploeg profiteerde niet optimaal van de geboden ruimte en kwam ook wat onder druk te staan. Winkel kreeg zowaar wat kansen, maar Robin Blaak toonde zijn kwaliteiten meer dan voldoende en kwam niet echt in de problemen.

Als een huis

De tweede helft was van beide kanten minder dan de eerste. Het werd van beide kanten wat rommeliger, maar H65 stond bij balverlies als een huis. De sterke voorhoede van Winkel kreeg weinig voeten aan de grond. De H65- verdediging, Shady – Stefan – Aris – Jeroen Wit, speelde een sterke partij en maakte alles onschadelijk. En anders was Robin op zijn post. Er ontstonden alleen hachelijke situaties bij corners en vrije trappen. Daarnaast sluimerde toch steeds meer door dat er op de andere velden gunstige uitslagen waren. We kunnen achteraf zeggen dat we ongeveer 25 minuten lang derde periodekampioen zijn geweest. H65 zelf hield de 0-1 vast en had ook nog voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Dit gebeurde niet en in de laatste minuten werd ook nog duidelijk dat er in Zwaag ongelofelijke taferelen zich afspeelden. Uiteindelijk geen periode, maar wel een historische positie in de eindrangschikking van de derde klasse A!

Na de partij kwam ook wel heel snel het besef dat er dit seizoen een prestatie is geleverd die nog lang in de H65-analen met dikke letters zal worden beschreven. In de laatste 17 wedstrijden zijn er 31 punten behaald, maar twee nederlagen en dus op een haar na een periode! Belangrijkste is natuurlijk dat er volgend jaar weer in de derde klasse geacteerd kan worden. Ondertussen heeft H65 een vaste derde klasse status verworven. Voor het leeuwendeel komt dat door de vaste kern van een unieke groep spelers, die jaren bij elkaar spelen. Daarbij aangevuld met enkele spelers van buitenaf. Absoluut iets waar het hele dorp trots op mag en moet zijn!!!!

Winkel – Hauwert’650 – 1

Toeschouwers: 114

31. 0-1​Leon Wit (Shetiel Dekker)

Opstelling H65: Robin Blaak, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Janssen, Jeroen Houtsma, Leon Wit (89. Sebastiaan Redeker), Sander Laan (44. Jeroen Wit)