Van af de Tribune

KGB -Hauwert 65’

Zondag 7 November herfst, koud! De dag dat de ijsclub zijn jaarlijkse hardloopwedstrijdvanaf 800 meter tot 16,6 km in de kouhield.Maar goed met frisse moed betreden we het veld van KGB Grootebroek.

We staan op de 9de plaats in de competitie met de gastheren nog onder ons dus doen we behoorlijk mee. Sander is nog steeds geblesseerd maar Shady zit op de reservebank en kan mogelijk weer invallen. We maken nog steeds gebruik van de inzet van Tjerk.

14.05 aftrap Mooie bal van Lars op Niels. KGB heeft een jong elftal. Zolang de bal in het veld is hebben we een kans om te winnen is een voetbalfilosofie gehoord op de tribune.Mooie vrije trap van Niels. Die spat op de lat. De passing is wat slordig. Nr 11 van KGB probeert zijn onkunde goed te maken met zijn mond. Deze sport heet voetbal dat doe je met je voeten en dat doen ze best wel goed maar, houd je kaken op elkaar dan kom je veel verder. Ook laat Jente zijn ongenoegen jegensde tegenstander wel eens verbaal blijken. Jente ophouden met dat gemopper op de scheids of ik haal je eruit aldus de trainer. Wederom kon de nummer elf van KGB zich niet bedwingen en kreeg toen geel. Dat was het begin van de battle KGB scheidsrechter. En Hauwert deed wat het moest doen: gewoon voetballen. Stefan deed nog een bescheiden poging de tegenstander aan een doelpunt te helpen. Gelukkig was dat vergeefse moeite. We hebben goddank ook nog een keeper. In de 36ste minuut een vrije trap van Lars op doel, de laatste voet richting het doel  was van Makram 1- 0 voor Hauwert. Lars was heer en meester in deze wedstrijd. Hij schoot een prachtig mooie kopkans naar Jente die hem rakelings over kopte. De twijfel over de beslissingen van de scheids groeide met de minuut. De trainer van KGB meende met het eerste tegen doelpunt hands te hebben geconstateerd maar de scheids was het daar niet mee eens en gafhem een rode kaart wegens kritiek op de leiding. KGB was volledig de kluts kwijt. Een mooie vrije trap van links kwam voor de voeten van Jack die er 2-0  van maakte. Rust, KGB kon na gaan denken voor een nieuwe strategie.

De tweede helft

Hauwert begint vol zelfvertrouwen en bijna zagen we de bal weer in het net verdwijnen.  KGB had plotseling een helder moment en scoorde  1-2 een mooie goal.  Jammer was wel dat de tegenstander zich bleef verzetten tegen de leiding wat hun een regen van gele kaarten opleverde. Voetballen konden de gastheren heus wel en zetten ze ons elftal  somsbehoorlijk onder druk. Maar al dat gepraatdeed de wedstrijd geen goed. Hauwert wisselde Jente en Jack voor Michiel en Shady.Een mooi schot op het KGB doel werd door de keeper net over getikt. Milan erin Tjerk eruit. Hauwert knokt voor wat het waard is. Tien minuten nog. De krachten gaan spreken. Wie heeft er voldoende conditie? Mooie bal van Michiel op Niels die hem net naast schiet. De kritiek op de scheids kwam KGB weer op twee maal geel te staan. Wat een wonderlijk team. Zij verliezen van Hauwert op twee fronten met 2-1 voor de wedstrijd en met 10 gele en twee rode kaarten van de scheidsrechter daar kunnen ze nog lang van nagenieten.

Hauwert wint met 2-1!