Na 9 wedstrijden te hebben gevoetbald, was het zondag 11 december zover. De laatste wedstrijd van het seizoen. Westfriezen uit stond op het programma. Een belangrijke pot, want er moest gewonnen worden om het kampioenschap mee te nemen naar Hauwert. Een paar van onze meiden hadden zich hier goed op voorbereid door met een klein katertje aan te komen, gelukkig zijn we dat gewend en staat ook dat ons niet in de weg. Nadat de scheids het niet eens was met onze 11 basisspelers, werd de opstelling veranderd en begonnen we gespannen aan de wedstrijd. In het eerste half uur ging het gelijk op. Petra schoot ze recht op hun keeper en Debby hield zoals altijd het doel schoon. Na ongeveer 30 minuten spelen viel het eerste doelpunt. Westfriezen stond op dat moment te slapen, Hauwert had namelijk al ingegooid, dus Anne had vrije doorgang naar de keeper. GOALLLL! Hauwert op voorsprong. Daarna ging het hard. De keeper van Westfriezen kwam te ver uit het doel waardoor Yara vanaf buiten de 16 meter de 0-2 erin schoot. En vlak voor rust schoot Emma de 0-3 raak. Rust met 0-3 voorsprong, dit gingen we niet meer weggeven. Echter in de tweede helft stonden we zwaar onder druk. Hierdoor werd er door Westfriezen in de 75ste minuut nog 1-3 gescoord. Hierna was het nog een zwaar kwartier. Door een fantastische inzet van het gehele team, goeie supporters, 2 top coaches Houtma & She en onze vlagster Laura hebben we de winst over de streep getrokken. Hauwert Vrouwen 1 kampioen! Dit werd zondagmiddag uiteraard goed gevierd in de Werf, waar het bier nu nog lekkerder smaakte. Op naar volgend seizoen!